Keressen minket!

Fogfehérítés

Otthoni fogfehérítés

Ebben az esetben a beteg számára saját fogára mintázott egyéni fogfehérítő sínt készítünk, melybe éjszakánként a páciens saját magának adagolja a fogfehérítő anyagot, és az azt tartalmazó sínben kell aludni, vagy naponta néhány órát eltölteni. A kezelés hossza általában egy hét. Túl sokáig nem szabad viselni a sínt, mert abban az esetben a fogzománc károsodhat.

Az otthoni kezelés előnye, hogy saját magának tudja beosztani a kezelés idejét, otthon végezhető, és olcsóbb, mint a rendelői fogfehérítés. Ha nagyobb biztonságban érzi magát orvosi felügyelet mellett – hiszen így a hatások, mellékhatások jobban kontrollálhatóak –, akkor javasoljuk a rendelői fehérítést.

Rendelőben történő kezelés

Ebben az esetben a rendelőben, orvosi-dentálhigiénikusi felügyelet mellett végezzük a fehérítést. A folyamat első lépéseként a páciens ínyére úgynevezett ínyvédő maszkot helyezünk fel, melynek szerepe az íny védelme a fogfehérítő anyag hatásával szemben. A továbbiakban a fehérítő anyag típusától függően 1x30 perc vagy 3x15 perc időtartamig a fogak felszínére felvitt anyagot plazmalámpával (Sapphire), vagy ledlámpával (Zoom) világítjuk meg. Szükség esetén orvosi ellenőrzés mellett további kiegészítő fehérítő kezelést alkalmazhatunk. A kezelést követően a fogak felszínének érzékenységét csökkentő anyaggal ecseteljük a fogakat, ami egyúttal segíti a fogzománc regenerációját.

A rendelői módszer előnye, hogy hatékonyabb, gyorsabb, és mivel szakember felügyelete mellett történik, az esetleges káros hatást időben meg lehet akadályozni.

Kezelés előtt

A fogfehérítés feltétele az ép, sérülésmentes vagy tömésekkel hézagmentesen javított fogsor. A kezelés elején fontos a fogkőeltávolítás, a fogak felszínének polírozása, hogy a fehérítő anyag a fogak felszínén közvetlenül tudja kifejteni a hatását.

Kezelés után

A fogfehérítés átlagosan 3-4 árnyalattal világosítja az eredeti színhez képest a fogakat, majd fokozatosan az egyedi fogszerkezettől függően visszanyerik eredeti, sötétebb színüket. Késleltetni a magasabb színanyagú ételek, italok fogyasztásának mérséklésével tudjuk.

A túl gyakori fehérítés károsíthatja, repedezetté teheti a fogzománcot, ezért nem javasolt egy-két évnél gyakrabban végezni. Nem ajánlott a kezelés elvégzése 18 éves kor alatt.

A kezelések során használt eszközökről és anyagokról a Fogászati technológia oldalon olvashat.

Tudjon meg többet a DH Dental Europe-ról és orvosainkról!

Tovább ›

Ismerje meg a minőség garanciáit rendelőnkben!

Tovább ›

Fogászati kezeléseink eredményei képekkel.

Tovább ›

Állapotfelmérést követően egyéni árajánlatot készítünk.

Tovább ›