Keressen minket!

Korona

A koronák teljes felületén körbeveszik a sérült vagy szuvasodott fogat. Alkalmazásuk esetén a fog teljes külső felszínét szükséges lecsiszolni, és a ráhelyezett korona védi és helyreállítja a károsodott fogat.

Hidak

A fogak közötti foghiányok pótlására szolgáló technika, melynek során a foghiányt határoló fogakat lecsiszoljuk, hogy pillérként tartsák a rajtuk rögzülő hidat. Ezen pilléreken keresztül a váz segítségével összekötjük a koronákat, ezzel megalkotva az áthidalást, nevének megfelelően a hidat. A hidak hasonlóan a koronákhoz, cirkónium vagy fém vázra ráégetett porcelánból épülnek fel.

Műfogsor/ protézis

Nagyobb kiterjedésű foghiányok pótlására szolgáló, kényelmes, egyszerű megoldás. A műfogsor lehet teljesen, valamint részlegesen kivehető.

Gyökércsapos fogpótlás

A gyökércsapos fogpótlásnál a foghiányt pótló koronát a gyökércsatornába vezetett csappal rögzítjük. Abban az esetben alkalmazzuk, amikor a fog íny feletti része nagy mértékben sérült, károsodott, viszont a gyökér egészséges, jó állapotban van.

Eljárások a fogpótlásban

Egyéni harapás-beállítás

Nagyobb méretű fogpótlások (hidak, fogsorok) esetén javasolt a harapás egyéni meghatározása. Megfelelő speciális eszközök (egyéni értékű artikulátorok) alkalmazásával meg tudjuk határozni a páciens optimális harapási viszonyait és az állkapocs-ízület optimális terhelését.

Menete

1. lépés: megfelelő eszközökkel rögzítjük a páciens harapási viszonyait

2. lépés: ún. egyéni értékű artikulátorokban rögzítjük az alsó-felső harapási viszonyokat

3. lépés a rögzített értékeknek megfelelően a technikus elkészíti az optimális harapási viszonyokat visszaadó fogpótlást.

Előnye: pontosabb, kényelmesebben használható fogpótlás készíthető az eljárás segítségével, minimalizálható a fogpótlás elkészítése utáni állkapocs-ízületi problémák kialakulásának veszélye. Az eljárásnak azonban nagyobb időigénye van a páciens és a fogorvos részéről, és magasabb költséget jelent.

Tudjon meg többet a DH Dental Europe-ról és orvosainkról!

Tovább ›

Ismerje meg a minőség garanciáit rendelőnkben!

Tovább ›

Fogászati kezeléseink eredményei képekkel.

Tovább ›

Állapotfelmérést követően egyéni árajánlatot készítünk.

Tovább ›