Keressen minket!

Műfogsor/ protézis

Teljes fogsor implantátumokkal rögzítve

Teljes kivehető műfogsor

Teljes kivehető műfogsort akkor alkalmazunk, amikor teljes foghiány alakult ki valamelyik vagy mindkét állcsonton. A fogsor elkészítésének első lépéseként lenyomatot vesz a fogorvos, ezután többszöri próbával az eredeti harapásnak megfelelő, esztétikailag elfogadható, magas színvonalú pótlást képez. A teljes kivehető műfogsornak két része van, egy alaplemez, ami az állcsontokon támaszkodik, érintkezik a nyálkahártyával. Az alaplemez készülhet fémből vagy műanyagból, illetve a kettő kombinációjából.

Stéggel stabilizált fogsor

A fogak az alaplemezben helyezkednek el. A felső állcsontra helyezett teljes kivehető fogsor esetén a szájpadlást az alaplemez fedi, ami a pácienseknek sokszor kényelmetlenséget okoz, több hétbe is telhet, míg megszokják. Viselése az ízérzés, illetve a beszéd megváltozásával jár, azonban néhány hét használat után a páciensek teljes mértékben hozzászoknak. Amennyiben az anatómiai viszonyok nem engedik meg, hogy pontosan simuljon az állcsont nyálkahártyájához, a kivehető fogsor mozoghat az állcsontokon. Ilyen esetekben protézisragasztó használata szükségszerű, ami helyben tartja evés, illetve beszéd közben a fogsort.

Részleges kivehető műfogsor

Kivehető teljes fogsor

A részleges kivehető fogsort nem teljes foghiány esetén alkalmazzuk. Ebben az esetben a megőrzött saját fogakra porcelán koronát készítünk, amelyek segítségével rögzül a kivehető pótlás. Ez a verzió kényelmesebb, mert kisebb és vékonyabb alaplemezt alkalmazunk, mely egy könnyebben tisztítható, kényelmes viselet. Részleges kivehető fogpótlás esetén nem látható a rögzítés helye a korona és a fogsor között. A részleges kivehető fogpótlásnak az egyszerűbb változata, amikor a technikus nem alkalmaz rejtett horgonyzási megoldást, hanem fém íny kapocs segítségével rögzül a fogsor a fogakon vagy koronákon. Ez egyszerűbb, olcsóbb megoldás, de esztétikailag hátrányos, hiszen a rögzítő elemek látszanak.

A kezelések során használt eszközökről és anyagokról a Fogászati technológia oldalon olvashat.

Tudjon meg többet a DH Dental Europe-ról és orvosainkról!

Tovább ›

Ismerje meg a minőség garanciáit rendelőnkben!

Tovább ›

Fogászati kezeléseink eredményei képekkel.

Tovább ›

Állapotfelmérést követően egyéni árajánlatot készítünk.

Tovább ›